Jak vybrat pelíšek pro psa?

Vybrat ten pelech pro psa je základní úkol majitele. Všichni psí potřebují především svůj klid a pohodlí. Správná velikost, kvalitní materiál a tvar (jestli je otevřený nebo zavřeny shora) pelíšku jsou základem úspěchu.

Velikost psího pelíšku

Velikost pelechu je nutné vybírat podle velikosti psa. Velký pelíšek nebude mu vadil, ačkoli příliš těsný nebude pejskovi vyhovovat. Každý pes má svou oblíbenou polohu na spaní, když mu pořídíte malé ležení, nebude se cítil pohodlně. V tomto případě nezvládne se správně lehnout a únava může působit zdravotní problémy. Jak vybrat vhodnou velikost pro pelíšek pro psa? Nejsnazší je změřit vzdálenost mezi mezi hlavou a kořenem ocasu a přidat k tomu 15 cm. Měření ocasu není nutné, protože když pes spí ocas je většinou stočen. Pokud pes bude mít zaručené místo, bude schopny se natáhnout i zajistíte mu komfort. Pokud jde o jeho šířku, pes se musí zvládnout otočit.

Materiál pelíšku pro psa 

Pokud jde o materiál, musíte si dát pozor nejen na čalounění, ale také na výplň pelechu. Pro čalounění vhodný materiál bude měkký, snadný na údržbu, odolný proti vlhkosti a proti poškození. Výplň pelechu měla by být odolná proti trvalé deformaci. Obvykle se používá houbovité materiály a nebo polyesterové vlákno s příměsí silikonu. Pelíšky pro psy jsou většinou plněné granulemi malého průměru. Použití vaty pro výplň pelechu pro psa je špatný nápad. Tento materiál jednoduše se přemístí a spojuje, co působí vytvoření prázdných prostorů v pelechu a snižuje pohodlí pelechu. Některé tkaniny používané při výrobě psích pelíšků mohou vyvolat alergickou reakci. Když pes má alergii musíte mu pořídit hypoalergenní pelíšek a nebo vyrobeny z přírodních materiálů – bavlna alergické reakce nevyvolává.

Tvar ležení pro psa – otevřené nebo zavřené?

Majitele psů si podle zvoleného místa mohou vybírat tvar pelíšku – je jejich několik. Základní rozdíl je na otevřené a zavřené. Te první připomínající svým tvarem klasickou matraci jsou ideální pro psy, kteří nemají rádi samotu – pejsek si do něho jednoduše vleze, ačkoli pelíšek nezajistí mu soukromí. Někteří psi rádi využívají okraje kanape jako opěrku hlavy, pro teto pejsky můžete pořídit pelíšek s opěrkou, dát tam deku a nebo polštář. Do chladnějších místností zvolte pelech, který bude dobře izolovaný od země. Doporučuje se oboustranné ležení pro psy. Otevřené pelechy nejsou vhodné pro bázlivé, nervózní psy, které nemají radí trávit spousta času s lidmi. Pro teto mazlíčci nejlepší budou zavřené pelíšky – psí boudy a domečky skvěle zabezpečí psům opravdový klid. Uzavřené pelechy pro psy jsou obvykle v nabídce pro malé a střední plemena. Můžete také koupit verse s odnímatelnou střechou pro jednoduché uklízení.

Rate this post

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *